Deense school

  

4 Toerisme gidst Deense jongeren door Brussel

Dinsdag 10 oktober liepen er plots heel veel blonde jongeren rond op onze school. Geen nieuwe leerlingen, wel 41 jongeren van de Klarup Skole uit Denemarken. Het is al het vierde jaar op rij dat de Deense school bij ons op bezoek komt.

De Deense jongeren werden ontvangen door de klas 4 Toerisme. In de voormiddag werd er kennis gemaakt op de school. In de namiddag kregen de Denen een rondleiding door Brussel. “Alles verliep vlot”, vertelt Fatih van 4 Toerisme. Door de staking bij het openbaar vervoer werd het programma lichtjes aangepast. “We hebben veel te voet gedaan maar dat was geen probleem. Zo konden ze Brussel goed zien.”

Ze wandelden samen langs het justitiepaleis, de Grote markt, en het Koninklijk Paleis. Volgens de leerlingen van 4 Toerisme waren de Denen erg onder de indruk van Brussel. “Ze vonden het een levendige stad. Ze waren dat duidelijk niet gewoon want ze komen uit een klein stadje. Het viel de Denen ook op dat er heel weinig fietsers waren in Brussel maar onze platenwinkels vonden ze fantastisch", besluit Fatih.