Engels in de basisschool

Engels in de basisschool

Hello! I'm eleven and I like English!

Emanuel Hiel geeft een extra dimensie aan meertaligheid in de Conscienceschool en in de WegWijzer.

Engels in het lager onderwijs: het is een unicum in Brussel en (op één schooltje na) ook in Vlaanderen. Reeds enkele schooljaren loopt dit succesvolle samenwerkingsproject met onze eigen basisschool, de Hendrik Conscienceschool.  Vanaf 2010 is ook De WegWijzer uit Evere in dit project gestapt.

De klasjes van Juf Karen, meesters Bart en Tommy krijgen Miss Christine van Emanuel Hiel op bezoek. Het verwerven van een stevige basis van deze internationale taal en het prikkelen van het taalgevoel, daar doen we het voor. Tevens geven we aan deze zesdeklassers een extra troef mee bij hun overstap naar het middelbaar onderwijs. De kinderen krijgen spelenderwijs een initiatie in de taal. In het Engels wordt ingepikt op het weekthema dat ook in de andere lessen ter sprake komt.

De leerlingen zijn laaiend enthousiast, Engels vinden ze 'cool'. Door hun eigen internationale dimensie voelen ze ook thuis dat het Engels een belangrijke taal is.

Brussel wordt jaar na jaar internationaler en Engels is intussen al de tweede taal die in het Brussels Gewest wordt gesproken.

Jacky Goris (Algemeen Directeur Scholengroep Brussel): "Kinderen geraken niet in de war van meer talen, zoals sommigen vrezen, maar studies hebben intussen al afdoende bewezen dat het tegendeel waar is: het scherpt het taalgevoel juist aan."