I Book You

      

Afspraak aan het Munt°Punt met het Koninklijk Atheneum Emanuel Hiel van Schaarbeek

Letters worden woord - woorden worden zin - zinnen worden tekst - teksten worden verhaal - verhalen worden boek - boeken worden gelezen, verteld, beluisterd, besproken, bekeken, genoten,  gespeeld,  gedroomd, gezongen, gevoeld, getekend … en - dankzij het Munt°Punt - nu ook geschilderd. 

Dit waar gebeurde verhaal speelt zich elke week af in het LEESATELIER van het Koninklijk Atheneum Emanuel Hiel te Schaarbeek.

In dit atelier van het eerste middelbaar - Taal&Sport - hoeft een tekst niet saai of onbegrepen te zijn.  Of hij nu geschreven is  om de jonge lezers te informeren,  te activeren of gewoon om hen ervan te laten genieten, niets houdt de school tegen om haar Taal&Sportertjes alle tools aan te rijken en alle kansen te bieden om het leesdoel van een tekst te bereiken. 

Zo stortte één leesduo zich samen met zijn leestutor, Isabelle op Dissus en vier andere getalenteerde artiesten konden niet weerstaan aan Een hart van goud om dit - samen met de klas gelezen boek - in een nieuw kleedje te steken.

Klassen 1AA en 1AB (optie Taal&Sport) sturen hun ambassadeurs uit naar het Munt°punt

... I book you 2013 , een succesverhaal

voorleespicknick , reuzengrote boekencovers, vitrine expo, ...

... I book you 2014, een geheime opdracht

wordt ons toegestuurd via videoboodschap ... en boekenmars ...