Onze accenten

Het GO! Atheneum E. Hiel maakt als school deel uit van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.  Als school zijn wij een Nederlandstalige leergemeenschap in Brussel met kansen en verantwoordelijkheden.

Het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap streeft naar maximalegelijke onderwijskansen. Elke leerling is een unieke persoonlijkheid met specifieke interesses en ambities. Hij of zij moet zich intellectueel en creatief kunnen ontplooien. Meer dan 1000 GO!-scholen maken dit dagelijks mogelijk voor meer 300.000 leerlingen en cursisten. Een sterk uitgewerkt talenbeleid en gerichte leerlingbegeleiding staan centraal.

Werken aan de ontwikkeling van elke persoonlijkheid, aan harmonie in diversiteit en aan verantwoordelijkheid ten aanzien van anderen. Dat is het doel waarvoor het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap en het GO! Atheneum E. Hiel Schaarbeek zich dagelijks engageren. Het GO! vormt verdraagzame, respectvolle, positief kritische, mondige, verantwoordelijke, geëngageerde, creatieve, zelfstandige, sociale en leergierige persoonlijkheden.

Op die manier creëren we een leergemeenschap die ook een leefgemeenschap is waarin we de leerwinst kunnen maximaliseren. Dat doen we onder meer met een aanpak op maat. Niet iedereen leert immers alles even snel. De ene heeft extra uitdaging nodig, de ander extra ondersteuning. De combinatie van een gerichte leerlingbegeleiding, een uitgewerkt talenbeleid, een breed evaluatiebeleid geven zowel leerlingen als leerkrachten de kans om in dialoog te werken aan groei.